woensdag 29 maart 2017

Demo groene spechten


Met deze demo laat ik zien hoe ik op mijn manier spechten schilder, natuurlijk begin ik met een goede tekening, in feite besteedt ik meer tijd aan het maken van de tekening dan aan het schilderen

Deze aquarel is nog te koop!!









maandag 20 maart 2017

Bomen 2

Vandaag weer enkele aquarellen van bomen, de landschapjes met sneeuw had ik al eerder gemaakt, maar ik vind ze sfeervol en de moeite waard om ze hier te plaatsen.
Het schilderen van bomen doe ik graag, het is vooral zo leuk omdat elke aquarel een andere sfeer uitstraalt, een sfeer die meestal tijdens het schilderen ontstaat.
 














maandag 13 maart 2017

Aquarel Workshop op de boerderij

Am 11. Juni 2017 findet wieder ein Workshop mit Gerard Hendriks statt. Der Künstler gibt einen Aquarellworkshop „Malen auf dem Bauernhof“.

Info & anmeldung;   http://www.galeriebruecke.de/


11 juni geef ik weer een workshop Boerderijdieren aquarelleren, deze keer in Duitsland, bij Enschede net over de grens, we gaan dan naar een boerderij om de dieren daar te schilderen, natuurlijk doen wij dat weer op een losse, spetterende, sprankelende en kleurrijke manier.

Hieronder een aantal dieren die we daar zomaar eens tegen zouden kunnen komen, hopelijk blijven ze af en toe eens stil staan zodat we ze kunnen tekenen en schilderen.
Informatie en aanmelden bij http://www.galeriebruecke.de/wp-content/uploads/2016/09/Anmeldung-Bauernhof.pdf





Mijn favoriete dieren zijn koeien en kippen








https://www.youtube.com/watch?v=pDTTMRBoRGc


maandag 6 maart 2017

Workshop in Korbeek Dijle Belgie zondag 5 maart 2017

Zondag 5 maart heb ik een workshop gegeven in Belgie in een klein plaatsje Korbeek Dijle.
Ik had al doorgekregen dat alle plaatsen bezet waren en omdat ik elke workshop mijn best doe, om te zorgen dat de deelnemers met een mooie aquarel naar huis gaan, betekent dat hard werken.

Het was een leuk weerzien, veel van de deelnemers hebben al vaker een workshop van mij gevolgd.

We begonnen de dag met een olifant, een week tevoren hadden de deelnemers al foto's van de dieren die we gingen schilderen ontvangen zodat ze al voor kunnen tekenen dat scheelt weer een veel tijd.

10 uur begonnen en om 12.30 uur had iedereen de olifant klaar en de resultaten mogen er zijn dacht ik zo.
Dit is de demo die ik daar gemaakt heb.

Onderste foto, de Olifanten van de deelnemers aan de workshop, prachtig toch.


Na de prachtige resultaten van de ochtend,  waar echt mooie olifant aquarellen werden gemaakt begonnen we met een moeilijker te schilderen dier, de tijger. Helaas kregen de meeste deelnemers hun tijger niet helemaal af maar ik weet zeker dat er thuis nog gemotiveerd verder geschilderd werd.

Het was weer een schitterende workshop met gemotiveerde deelnemers die prachtige werken maakten, jammer dat ik deze keer geen foto heb waar alle aquarellen van de deelnemers opstaan.

Dit is mijn demonstratie aquarel van de tijger. Wil je ook eens een Workshop meemaken kijk dan voor meer info op mijn website www.gerardhendriks.net


vrijdag 3 maart 2017

Bomen 1


Klik op de afbeelding dan zie je de andere aquarellen.
Deze week heb ik een aantal abstract aandoende landschappen geschilderd in donkere tonen met opvallend kleurig contrast. Ik heb niet op locatie of van een foto geschilderd en ook niet voorgetekend, gewoon vormen in kleur opzetten en als laatste wat accenten toevoegen om een bos te suggereren.  Laat mij eens weten wat je ervan vind, of heb je vragen?