Tip 3 Het aquarel schetsboek

Lange tijd heb nooit gebruik gemaakt van een schetsboek, maar inmiddels is het onmisbaar geworden.
Je kunt er met allerlei materiaal in werken, potlood , stiften, kleurpotlood, aquarelverf, inkt, pen, houten twijgjes en inkt of een mix van al deze materialen, natuurlijk moet het wel sneldrogend zijn.


Neem een schetsboek mee als je op vakantie gaat, maak elke dag snelle schetsjes van alles wat kenmerkend is op je vakantie plek, toeristen, dorpjes, fles of glas wijn, pizza, stokbrood, bergen, rivier, markt, kortom alles wat zo typerend is voor de omgeving waar je verblijft.


Als je dan na enkele maanden eens gaat  bladeren in je schetsboek, durf ik te wedden dat je spijt hebt, dat je niet al jaren eerder begonnen bent om schetsboeken te maken.
Geen fotoalbum kan daar tegenop, al je herinneringen en de sfeer komen in je schetsboek meer terug dan dat je door een fotoboek bladert. Je zult zien dat vrienden en bekenden liever in je schetsboek kijken dan in het fotoalbum.
Het hoeven geen uitgewerkte schetsen te zijn, nee snelle schetsen zijn vaak beter dan de uitgewerkte tekeningen.
Hieronder een schetsje van hooguit vijf tot tien minutenHet vergt enige oefening, maar als je dat met regelmaat doet gaat je tekenvaardigheid met sprongen vooruit.
Koop enkele aquarel schetsboekjes en zorg dat je er altijd een bij de hand hebt, maak minimaal een keer per dag een schets, en laat mij na enkele maanden maar eens weten of je vorderingen hebt gemaakt.

Geen opmerkingen: