donderdag 21 januari 2016

De Vos, Vulpes vulpes
Gewone of rode vos, is een van de grootste roofdieren die nog vrij Nederland voorkomen.
De vacht is over het algemeen roodbruin, maar kan ook beige tot helderrood zijn, of zilverkleurig tot zwart. De oren zijn aan de achterzijde zwart, Vossen hebben zwarte sokken aan de onderbenen. Sommige dieren hebben een witte staartpunt; veel vossen hebben in ieder geval enkele witte haren rond het puntje van de staart.

De vos heeft een slanke snuit en puntige rechtopstaande oren. De staart is lang, dik en ruig. Hij heeft een schouderhoogte van 35 tot 40 cm.Hij weegt gemiddeld 11 kilo tien, Meestal zijn mannetjes groter dan vrouwtjes.

Ik zal hier laten zien hoe ik Reintje schilder.
Eerst geef ik de vos een basiskleur, in dit geval oranje, waar ik hier en daar wat cadmium rood en gele oker in druppel.


Als de verf droog is ga ik verder met de achtergrond, dat zorgt er voor dat de vos al wat los komt van het papier, ik neem ultramarijn blauw waar ik hier en daar nog een andere kleur in spetter


Als ik het papier goed gedroogd heb, meestal doe ik dat met de papierdroger, dat gaat wat sneller, ga ik weer verder met het geven van wat meer contrasten en het versterken van de kleuren, ik spetter er lustig op los en laat alle spetters foutjes en krassen gewoon staan, ik doe mijn best om alles lekker los, kleurrijk en schilderachtig te houden.

Als de aquarel weer goed gedroogd is, ga ik hem afwerken ik schilder de neus, en schilder het licht in het oog, waarna ik even een paar meter afstand neem, om daarna hier en daar nog wat accenten te plaatsen.


Heb je opmerkingen of vragen, laat je horen.

4 opmerkingen:

Simonne Valenberghs zei

Dat is een mooi vosje

Gerard Hendriks zei

Bedankt voor je reaktie Simonne

Anoniem zei

Bedankt voor de uitleg. ik ga er zeker wat mee doen

Gerard Hendriks zei

Veel succes Anoniem :)