donderdag 19 november 2020

Verandering van Kleuren op mijn palet

 Niets is zo veranderlijk als een mens.

Ik ben altijd op zoek naar de juiste kleuren op mijn palet en het liefst zo minimaal mogelijk en zoals de meesten inmiddels wel weten heb ik diverse paletten met ook verschillende kleuren, voor landschappen gebruik ik een palet met een andere kleursamenstelling dan voor vogels en dieren of voor b.v. stillevens en zelfs dat wisselt regelmatig, tsja soms ben ik in de blauwe dan weer in de rode periode zal ik maar zeggen.

Dit keer heb mijn wild-life palet maar eens onder de loep genomen en alle overbodige kleuren weggelaten en momenteel denk ik dat dit de ideale samenstelling is maar je moet er niet van staan te kijken als ik het over een maand alweer veranderd heb haha ik ken mezelf.

  


2 opmerkingen:

José Antonio Sánchez Rumí zei

In the end Gerard, I say it from my experience he becomes one with his palette and that is for everything and even the same colors, little by little they are discarded and he ends up using the same range always, logically mixing.
Cheers

Gerard Hendriks zei

Thanks for your comment José I have been painting almost every day for 40 years but my basic palette has always remained the same, only I keep varying with some additional colors.
My basic palette consists of 8 colors and in fact that is more than enough.
Regards