Tip 5 Plein air Materiaallijst


Plein air schilderen is bijzonder leuk en ontspannend, je werkt heerlijk in de buitenlucht en door de beperkte hoeveelheid tijd moet je snel werken, snel problemen oplossen, snel beslissingen nemen, waardoor je vanzelf  wat losser en vlotter leert schilderen.
Om zo’n dag tot een succes te maken is het zaak om zo weinig mogelijk mee te nemen, alles inclusief lunchpakket, moet in een kleine rugzak of tas passen.

Stel niet te hoge verwachtingen, en ben je in het begin wat onzeker, ga dan samen met meerdere aquarellisten buiten schilderen,  hoe meer zielen hoe meer vreugd. Ook een workshop waar je gezamenlijk buiten werkt maakt dat je er snel aan went dat anderen over je schouder meekijken.


Vaak wordt de vraag gesteld, Gerard als je buiten Plein Air gaat schilderen, wat neem je dan allemaal mee? dat zal ik eens even vertellen, zoals gezegd probeer zo weinig mogelijk mee te nemen, maar naarmate de jaren verstrijken, vind ik enig gerief zoals een krukje om op te zitten en een lichtgewicht Aquarel ezeltje steeds belangrijker worden, je trekt er tenslotte voor je plezier op uit!
Op deze foto staat alles wat ik meeneem, onder de foto staat het lijstje met de verschillende materialen.
Flesje water
Voldoende aquarelpapier ongeveer 32x50cm
Eventueel een Aquarelschetsblok max. A4 formaat
Plaatje masonite waar ik mijn papier op plak
Rol Tesa afplaktape
Aquarelpalet
Tubes verf
Waterbekers
Sproeiflesje
Set Reispenselen, Sleper, Mop, platte verniskwast +/- 3cm.
Kneedgum
Vulpotlood 4B
Keukenrol
Spons
Enkele papierklemmen
Groot vel dunne plastic, om alles af te dekken bij een plotselinge regenbui. 
Lichtgewicht Aquarelezeltje
Rugzak met zitkrukje waar alles inpast.


Vergeet vooral ook jezelf niet, wat fruit en iets te eten en drinken is zeker belangrijk en een zonnebril, petje of hoed.Dit is de rugzak die ik altijd meeneem, ruim genoeg en met zitkrukje merk Tonka.


Is iets niet duidelijk of wil je verder nog iets weten dan kun je onder aan de pagina reageren.

Geen opmerkingen: